Vakantie: verschil tussen versies

Uit Wiki HOVUmc
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 18: Regel 18:
 
|-
 
|-
 
|  
 
|  
'''Onderwijscoördinatoren'''<br />
+
'''Assistent teamleiders'''<br />
{{Functie - Onderwijscoördinatoren}}
+
{{Functie - ATL Fase 1}}, jaar 1 <br />
 +
{{Functie - ATL Externe Stages}}, jaar 2 <br />
 +
{{Functie - ATL Fase 2}}, jaar 3 <br />
 +
{{Functie - ATL Twente}}, stages Twente
 
|-
 
|-
 
|
 
|
Regel 40: Regel 43:
  
 
=== Inleiding ===
 
=== Inleiding ===
Conform de CAO van de SBOH heb je als aios bij een voltijds dienstverband recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. Lees op de SBOH-website meer over [https://www.sboh.nl/70-opleiding-huisarts/personeelsinformatie-h/132-personeelsinfo18-a9 Artikel 9: Vakantie] en de [https://www.sboh.nl/109-veelgestelde-vragen/431-vakantie-faq veelgestelde vragen].
+
Conform de cao hebben aios bij een voltijds dienstverband recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. Zie op de SBOH-website [https://www.sboh.nl/70-opleiding-huisarts/personeelsinformatie-h/132-personeelsinfo18-a9 Artikel 9: Vakantie] en de [https://www.sboh.nl/109-veelgestelde-vragen/431-vakantie-faq veelgestelde vragen].
 +
 
 
Om de start en voortgang van jouw opleiding niet te verstoren, hebben wij aanvullend op de CAO eigen regelgeving.
 
Om de start en voortgang van jouw opleiding niet te verstoren, hebben wij aanvullend op de CAO eigen regelgeving.
  
=== Algemeen ===
+
==== Algemeen ====
Je neemt alleen vakantie op in overleg met en akkoord van jouw huisarts- of stageopleider. Breng altijd jouw docenten op de hoogte van jouw geplande afwezigheid.
+
*Je neemt alleen vakantie op in overleg met en na akkoord van jouw huisarts- of stageopleider. Breng altijd jouw docenten op de hoogte van jouw geplande afwezigheid.  
 
+
*Je kunt vakantie-uren wel meenemen naar een volgend kalenderjaar (bijv. bij een stage van maart tot maart), maar niet naar een volgende stage.  
Je kunt vakantie-uren wel meenemen naar een volgend kalenderjaar (bijv. bij een stage van maart tot maart), maar niet naar een volgende stage.
+
*Tijdens verplichte (toets)momenten is het niet toegestaan vakantie op te nemen. Deze momenten zijn:  
 
+
**de zelfstandige periodes in beide huisartsstages;
Tijdens verplichte (toets)momenten kun je geen vakantie opnemen. Deze momenten zijn:
+
**de Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets (elke laatste woensdag van maart en september, gedurende de hele opleiding);
*De zelfstandige periodes in beide huisartsstages.
+
**de STARtclass in de 1<sup>e</sup> huisartsstage en bij aanvang van de SEH-stage en de Landelijke Tweedaagse in de 2<sup>e</sup> huisartsstage (zie voor planning de website van [https://www.scholamedica.nl/ Schola Medica]).  
*De LHK-toets (elke laatste woensdag van maart en september, gedurende de hele opleiding).
 
*De STARtclass in de 1<sup>e</sup> huisartsstage en bij aanvang van de SEH-stage.
 
*De tweedaagse Preventieve Zorg in de 2<sup>e</sup> huisartsstage.
 
  
Per stage zijn er aanvullende regels.  
+
Per stage zijn er aanvullende regels.
  
==== 1<sup>e</sup> huisartsstage ====
+
==== Huisartsstages ====
*In de eerste maand, de inwerk- en oriëntatiefase, van de opleiding wordt geen vakantie opgenomen.  
+
*In de eerste vier weken van de huisartsstage, de inwerkperiode, wordt geen vakantie opgenomen.  
*Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.  
+
*Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. De vakantieperiode van de huisartsopleider is hierbij leidend. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.  
  
 
==== Externe stages ====
 
==== Externe stages ====
*Per stage van 3 maanden kun je maximaal 1,5 week vakantie opnemen. Let op: niet opgenomen dagen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende stage (zie kopje Algemeen).
+
*Per stage van 3 maanden kun je maximaal 1,5 week vakantie opnemen. Let op: niet opgenomen dagen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende stage (zie ook de informatie onder ‘Algemeen’).  
*Het is niet toegestaan vakantie op te nemen in de eerste en laatste week van de stages in verband met inwerkprogramma’s en af te ronden beoordelingen.
+
*Het is niet toegestaan vakantie op te nemen in de eerste week van de stage in verband met (centrale) inwerkprogramma’s.
 
+
*Indien je met jouw stageopleider afspreekt aan het einde van de stageperiode vakantie op te nemen, zorg je ervoor dat jouw beoordeling afgerond is voordat je vertrekt.
==== 2<sup>e</sup> huisartsstage ====
 
*In de eerste maand van de 2e huisartsstage, de inwerkperiode op de nieuwe opleidingspraktijk, wordt geen vakantie opgenomen.
 
*Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.
 

Versie van 10 aug 2022 om 10:11


Regelgeving

Hoofd
Rob Dijkstra

Adjunct hoofd
Jeroen Woertman

Assistent teamleiders
Carolien van der Storm, jaar 1
Pascale Scheerman, jaar 2
Kirsten Hendriks en Büsra Zafer - Erdem , jaar 3
Kirsty Weijkamp, stages Twente

Regelgeving

Inleiding

Conform de cao hebben aios bij een voltijds dienstverband recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. Zie op de SBOH-website Artikel 9: Vakantie en de veelgestelde vragen.

Om de start en voortgang van jouw opleiding niet te verstoren, hebben wij aanvullend op de CAO eigen regelgeving.

Algemeen

  • Je neemt alleen vakantie op in overleg met en na akkoord van jouw huisarts- of stageopleider. Breng altijd jouw docenten op de hoogte van jouw geplande afwezigheid.
  • Je kunt vakantie-uren wel meenemen naar een volgend kalenderjaar (bijv. bij een stage van maart tot maart), maar niet naar een volgende stage.
  • Tijdens verplichte (toets)momenten is het niet toegestaan vakantie op te nemen. Deze momenten zijn:
    • de zelfstandige periodes in beide huisartsstages;
    • de Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets (elke laatste woensdag van maart en september, gedurende de hele opleiding);
    • de STARtclass in de 1e huisartsstage en bij aanvang van de SEH-stage en de Landelijke Tweedaagse in de 2e huisartsstage (zie voor planning de website van Schola Medica).

Per stage zijn er aanvullende regels.

Huisartsstages

  • In de eerste vier weken van de huisartsstage, de inwerkperiode, wordt geen vakantie opgenomen.
  • Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. De vakantieperiode van de huisartsopleider is hierbij leidend. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.

Externe stages

  • Per stage van 3 maanden kun je maximaal 1,5 week vakantie opnemen. Let op: niet opgenomen dagen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende stage (zie ook de informatie onder ‘Algemeen’).
  • Het is niet toegestaan vakantie op te nemen in de eerste week van de stage in verband met (centrale) inwerkprogramma’s.
  • Indien je met jouw stageopleider afspreekt aan het einde van de stageperiode vakantie op te nemen, zorg je ervoor dat jouw beoordeling afgerond is voordat je vertrekt.