Vakantie: verschil tussen versies

Uit Wiki HOVUmc
Ga naar: navigatie, zoeken
(oc's toegevoegd)
(Link Artikel 10: Vakantie aangepast + rest tekst ...en veelgestelde vragen verwijderd omdat deze pagina niet meer bestaat op sboh website)
 
(11 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 18: Regel 18:
 
|-
 
|-
 
|  
 
|  
'''Onderwijscoördinatoren'''<br />
+
'''Assistent teamleiders'''<br />
{{Functie - Onderwijscoördinatoren}}
+
{{Functie - ATL Fase 1}}, jaar 1 <br />
 +
{{Functie - ATL Externe Stages}}, jaar 2 <br />
 +
{{Functie - ATL Fase 2}}, jaar 3 <br />
 +
{{Functie - ATL Twente}}, stages Twente
 
|-
 
|-
 
|
 
|
Regel 28: Regel 31:
 
*[[Opleidingsduur]]
 
*[[Opleidingsduur]]
 
*[[Werktijd]]
 
*[[Werktijd]]
**[[Aanwezigheidsreglement]]
 
**[[Tijdsbesteding]]
 
**[[Parttime]]
 
**[[Compenseren]]
 
**[[Zelfstandige periode]]
 
 
**[[Vakantie]]
 
**[[Vakantie]]
 
*[[Ziekte en re-integratie]]
 
*[[Ziekte en re-integratie]]
 
*[[Verantwoordelijkheden]]
 
*[[Verantwoordelijkheden]]
*[[Conflict]]
+
*[[Procedure bij problemen, klachten en conflicten]]
 
|}
 
|}
  
=== Cao artikel A9: Vakantie ===
+
=== Inleiding ===
<p>[[Bestand:SBOH.png|koppeling=Cao|links|kaderloos|40x40px]]
+
Conform de cao hebben aios bij een voltijds dienstverband recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. Zie op de SBOH-website [https://www.sboh.nl/regelingen/vakantiedagen/ Artikel 10: Vakantie].
''De onderstaande tekst is overgenomen voor leesgemak, de [https://www.sboh.nl/opleiding-huisarts/cao/43-opleiding-huisarts/cao-aios-h/568-cao18-a9 authoritieve tekst van dit artikel] van de [[Cao]] vind je op de website van de SBOH.''</p>
 
  
==== Personeelsinformatie ====
+
Om de start en voortgang van jouw opleiding niet te verstoren, hebben wij aanvullend hierop eigen regelgeving.
Bij een voltijds dienstverband (38 uur) heb je recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. In het jaar dat je begint met de opleiding en in het jaar dat jouw opleiding eindigt, worden de vakantiedagen naar rato van de duur van het dienstverband in dat jaar vastgesteld. Daarnaast geldt dat als de opleiding in deeltijd wordt gevolgd, het aantal vakantie-uren naar rato van het parttimepercentage wordt vastgesteld.
 
  
Bijvoorbeeld: Je begint op 1 september van een kalenderjaar met de opleiding voor 38 uur per week (=voltijds). Je volgt dat kalenderjaar 4 maanden opleiding en hebt dus recht op 4/12 x 228 = 76 vakantie-uren. Of: Je beëindigt de opleiding op 1 maart. Je hebt dat kalenderjaar 2 maanden de opleiding gevolgd en hebt dus recht op 2/12 x 228 = 38 vakantie-uren. Gedeelten van uren worden naar boven afgerond op hele uren.
+
==== Algemeen ====
 +
*Je neemt alleen vakantie op in overleg met en na akkoord van jouw huisarts- of stageopleider.
 +
*Je kunt vakantie-uren wel meenemen naar een volgend kalenderjaar (bijv. bij een stage van maart tot maart), maar niet naar een volgende stage.  
 +
*Tijdens verplichte (toets)momenten is het niet toegestaan vakantie op te nemen. Deze momenten zijn:  
 +
**de zelfstandige periodes in beide huisartsstages;
 +
**de Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets (elke laatste woensdag van maart en september, gedurende de hele opleiding);
 +
**de STARtclass in de 1<sup>e</sup> en 2<sup>e</sup> huisartsstage en bij aanvang van de SEH-stage en de Landelijke Tweedaagse in de 2<sup>e</sup> huisartsstage (zie voor planning de website van [https://www.scholamedica.nl/ Schola Medica]).
 +
*Het is de bedoeling dat je zelf, in overleg met je opleider, jouw vakantie-uren registreert. Het is niet nodig je vakanties en vrije dagen aan de SBOH door te geven.
 +
* Afwezigheid door vakantie bij de onderwijsdag geef je wel aan de betreffende docenten van het instituut door.
  
Ook tijdens zwangerschapsverlof worden vakantie-uren opgebouwd.
+
Per stage zijn er aanvullende regels.
  
De SBOH gaat ervan uit dat je de vakantie-uren in het lopende kalenderjaar opneemt. Wanneer je onverhoopt toch niet alle vakantie-uren hebt kunnen opnemen, dan kun je resterende vakantie-uren  meenemen naar een volgend kalenderjaar. Niet-opgenomen vakantie-uren vervallen echter na zes maanden na afloop van het opbouwjaar. Vakantie-uren uit een opbouwjaar dienen dus voor 1 juli van het volgende kalenderjaar te zijn opgenomen. Dit geldt voor de wettelijke vakantie-uren. Het aantal wettelijke vakantie-uren wordt vastgesteld door het aantal te werken uren in de week te vermenigvuldigen met 4. Als je 38 uur per week werkt, dan is het aantal wettelijke vakantie-uren 152 (38*4).
+
==== Huisartsstages ====
 +
*In de eerste vier weken van de huisartsstage, de inwerkperiode, wordt geen vakantie opgenomen.  
 +
*Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. De vakantieperiode van de huisartsopleider is hierbij leidend. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.  
  
Aan het einde van de opleiding dien je alle vakantie-uren opgenomen te hebben. Het is de bedoeling dat je zelf de opgenomen vakantie-uren registreert. Het opnemen van vakantie-uren doe je in goed overleg met de opleider en het opleidingsinstituut, met in achtneming van de regels die het opleidingsinstituut op dit gebied kent. Het opnemen van vakantie-uren hoef je niet aan de SBOH door te geven.
+
==== Externe stages ====
 
+
*Per stage van drie maanden kun je maximaal anderhalve week vakantie opnemen. Let op: niet opgenomen dagen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende stage (zie ook de informatie onder ‘Algemeen’).  
==== Cao artikel 9 van deel A ====
+
*Het is niet toegestaan vakantie op te nemen in de eerste week van de stage in verband met (centrale) inwerkprogramma’s. 
#De aios heeft bij een volledige werkweek recht op 228 vakantie-uren per volledig gewerkt kalenderjaar met behoud van salaris.
+
*Indien je met jouw stageopleider afspreekt aan het einde van de stageperiode vakantie op te nemen, zorg je ervoor dat jouw beoordeling afgerond is voordat je vertrekt.
#De aios die gedurende een gedeelte van het kalenderjaar in dienst is of een arbeidsduur heeft van minder dan 38 uur per week, heeft naar evenredigheid recht op de in lid 1 vermelde vakantie-uren.
 
#Tenzij het opleidingsbelang aantoonbaar wordt geschaad, kan een aios vakantiedagen opnemen in een door de aios gewenste periode.
 
#Het opnemen van vakantiedagen geschiedt in overleg met het opleidingsinstituut en de (stage-)opleider, waarbij de aios in de gelegenheid wordt gesteld om 3 weken aaneensluitend vakantie op te nemen.
 
 
 
[[Category:Cao]]
 

Huidige versie van 24 jan 2024 om 10:12


Regelgeving

Hoofd
Rob Dijkstra

Adjunct hoofd
Jeroen Woertman

Assistent teamleiders
Carolien van der Storm, jaar 1
Pascale Scheerman, jaar 2
Kirsten Hendriks en Büsra Zafer - Erdem , jaar 3
Kirsty Weijkamp, stages Twente

Regelgeving

Inleiding

Conform de cao hebben aios bij een voltijds dienstverband recht op 228 vakantie-uren per kalenderjaar. Zie op de SBOH-website Artikel 10: Vakantie.

Om de start en voortgang van jouw opleiding niet te verstoren, hebben wij aanvullend hierop eigen regelgeving.

Algemeen

  • Je neemt alleen vakantie op in overleg met en na akkoord van jouw huisarts- of stageopleider.
  • Je kunt vakantie-uren wel meenemen naar een volgend kalenderjaar (bijv. bij een stage van maart tot maart), maar niet naar een volgende stage.
  • Tijdens verplichte (toets)momenten is het niet toegestaan vakantie op te nemen. Deze momenten zijn:
    • de zelfstandige periodes in beide huisartsstages;
    • de Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets (elke laatste woensdag van maart en september, gedurende de hele opleiding);
    • de STARtclass in de 1e en 2e huisartsstage en bij aanvang van de SEH-stage en de Landelijke Tweedaagse in de 2e huisartsstage (zie voor planning de website van Schola Medica).
  • Het is de bedoeling dat je zelf, in overleg met je opleider, jouw vakantie-uren registreert. Het is niet nodig je vakanties en vrije dagen aan de SBOH door te geven.
  • Afwezigheid door vakantie bij de onderwijsdag geef je wel aan de betreffende docenten van het instituut door.

Per stage zijn er aanvullende regels.

Huisartsstages

  • In de eerste vier weken van de huisartsstage, de inwerkperiode, wordt geen vakantie opgenomen.
  • Je neemt bij voorkeur tegelijk met jouw huisartsopleider vakantie op. De vakantieperiode van de huisartsopleider is hierbij leidend. Lukt dit niet, dan maken jullie samen een plan waarin staat hoe er tijdens de vakantie van de opleider geleerd en gewerkt wordt.

Externe stages

  • Per stage van drie maanden kun je maximaal anderhalve week vakantie opnemen. Let op: niet opgenomen dagen kunnen niet worden meegenomen naar een volgende stage (zie ook de informatie onder ‘Algemeen’).
  • Het is niet toegestaan vakantie op te nemen in de eerste week van de stage in verband met (centrale) inwerkprogramma’s.
  • Indien je met jouw stageopleider afspreekt aan het einde van de stageperiode vakantie op te nemen, zorg je ervoor dat jouw beoordeling afgerond is voordat je vertrekt.